ÚNOR V KNIHOVNĚ – VZDĚLÁVÁNÍ I DOBRODRUŽSTVÍ

Únor v knihovně – vzdělávání i dobrodružství

Únor se nesl ve znamení začátku výuky v letním semestru. Byl to čas opětovného rozkoukávání, přivykání novým rozvrhům, plánování a samozřejmě i zábavy. V knihovně jsme v tento čas zažili mnoho zajímavých akcí. Pojďme si zrekapitulovat, jaké byly!

Snad jsme se zavděčili všem – těm co rádi poslouchají i těm ostatním, kteří se raději sami pouští do akce a nebrání se interakci.  Posuďte zkrátka sami.

  • V pondělí 11.2. se u nás od 15:00 promítal film. Zadívali jsme se do příběhu imigrantů čelícím reakcím na svůj příchod. Film pocházel z cyklu Jeden svět, nesl název Cizinec v ráji a na ČSFD měl tou dobou báječné hodnocení – 86 %!
  • Čtvrtek 14.2. jsme nazvali Valentýnem v knihovně. Nesl se nejen ve znamení svátku zamilovaných, ale také v  duchu Mezinárodního dne darování knih, který na tento den připadá. Tenhle den jsme také nazvali Valentýnem v knihovně.  Zabalili jsme proto pár zajímavých knih a rozmístili je po knihovně. Kdo dáreček našel, toho byl. Třeba jsme tento den byli někomu inspirací.
  • Týden na to, ve čtvrtek 21.2., jsme se od 10:00 zaměřili na věci studijní. Podívali jsme  se na zoubek elektronickým databázím naší univerzity a seznámili vás, jak je používat a k čemu slouží. 
  • V úterý 26.2.  jsme se od 17:00 vydali na dalekou cestu. Společně s Annou Dlouhou jsme  pomyslně za 4 dny procestovali 4 státy a zažili jednu velkou divočinu v příjemném vyprávění.
  • Uskutečnily se u nás také dvě výstavy. Ve volném výběru jste se mohli pozastavit nad zajímavými čísly – probíhala zde totiž Výstava 25 let statistiky životního prostředí ČSÚ. Ve vstupní hale i ve volném výběru potom byly umístěny vitrínky s výstavkou věnovanou Mezinárodnímu roku periodické soustavy prvků.

Naše knihovna zkrátka není jen půjčovna knih. Každý den u nás můžete studovat i zažívat mnohá inspirativní rozptýlení. Doufáme, že  jste si únor v našich prostorách užili!