BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ

Začátek jara v knihovně

Čas nezastavíme. Zima se přehoupla do svojí závěrečné fáze a jaro opět vystrkuje růžky. Tenhle čas máme moc rádi – březen je u nás v knihovně už několik let i měsícem všech čtenářů.  V našich prostorách hodně čteme, učíme se, pomyslně cestujeme i se seznamujeme se zajímavými lidmi. Pojďte společně s námi mrknout, co nás v březnu v knihovně všechno čeká!

  • Ve středu 6. 3. se u nás uskutečnilo výjimečné autorské čtení. Radka Denemarková předčítala ze své nové knihy Hodiny z olova.
  • Týden na to, 13. 3. od 10:00, se na semináři ,,Jak na kvalifikační práce” podíváme na záludnosti všech bakalářek, diplomek i dalších důležitých děl.  
  • Ve čtvrtek 21. 3. u nás bude extra živo.  Čekají nás totiž hned 2 akce. Od 10:00 seminář ,,Jak na elektronické databáze na UJEP” prosycený triky a přístupy k informacím, které mění studentský život. Později na 17:00 dorazí všichni milovníci české literatury – svou knihu u nás totiž bude křtít Patrik Linhart.
  • Vzdělávat se budeme i v úterý 26. 3. Pavel Synek z EBSCO u nás od 14:00 bude mít školení o elektronických knihách a dá tipy, jak číst a studovat podle nejnovějších trendů.

  • Další den ve středu 27. 3. konečně i někam vycestujeme. Společně s Janem Čabákem se při cestovatelské besedě od 17:00 vydáme až na severozápad Afriky, do vzdáleného Maroka.
  • Jízda u nás ale nekončí ani potom – po celý březen můžeme zhlédnout několik výstav. K vidění je stále výstava 25 let statistiky životního prostředí ČSÚ, k níž se nově přidává výstavka Životní prostředí kolem nás. Vitríny ve volném výběru věnujeme Světovému dni poezie a Knihám o knihách.

Je toho tolik, co můžeme všichni vidět a zažít. My se v knihovně jako každý měsíc snažíme přinést výběr, který nás všechny mile obohatí. Tak ať je březen všech plný příjemného poznání a začátek letošního jara stojí za to!