Start podzimu v knihovně

Nástup podzimu je takový druhý Nový rok. Plní plánů a překypující energií se vrháme do nových projektů, cítíme sílu i vlastní potenciál. Máte to také tak? Pojďte letošní akademický rok chytit už od základů za správný konec a nastartujte svůj podzim i sami sebe v knihovně. Náš fond je plný titulů, o které můžete opřít své studium, zároveň ale chystáme mnoho akcí, jež obohatí váš volný čas o nezapomenutelné zážitky. Hned první říjnový týden je dokonce Týdnem knihoven. Tak se pojďte podívat, co pro vás na tento měsíc chystáme! 

Říjen  začneme zeširoka hned dvěma akcemi.  V úterý 1. 10.  od 15:00  u nás proběhne workshop knižní vazby, z něhož si odneseme například ručně vyrobený notes, sešit či knížku.  Ten samý den u nás Bianca Bellová, autorka bulharského původu, od 17:00 přečte své řádky. Že ji neznáte? Je to vítězka Evropské knihy za literaturu a získala také Magnesii Literu v hlavní kategorii Kniha roku. Pokud je literatura vaše vášeň, určitě vás zaujme. 

Den na to, ve středu 2. 10. od 10:00, se při semináři Jak na elektronické databáze na UJEP podíváme na praktické zdroje obohacující každé studium. Předávané informace ušetří spoustu námahy stejně jako ty, které se dozvíme při semináři Zpracování rešerše pro kvalifikační práci následující den 3. 10. od 14:00

Další týden budeme cestovat. Hned v pondělí (tedy 7. 10.) se od 17:00 při cestovatelské besedě vydáme na pacifickou hřebenovku. Provázet nás bude dobrodružně založená dívka, která měla v nohách víc než tisíc mil. 

Naše knihovna se snaží nebýt pouze půjčovnou knih. Jednou za čas přinášíme i akce sportovní. Právě jedna taková nás čeká ve středu 16. 10. od 17:00. Budeme běhat! Čeká nás workshop Běh jako fenomén přinášející teoretické základy pro kvalitní běh i praxi v terénu. 

Informací není nikdy dost. Ve středu 23. 10. od 10:00 se u nás především pro doktorandy a akademiky uskuteční přednáška o volném přístupu k informacím v rámci Open Access week. 

Měsíc zavřeme stejně jako jsme otevřeli – autorským čtením. Ve středu 30. 10. v rámci naší Rakouské knihovny vystoupí Daniel Wisser.  Ne ovšem u nás, ale na adrese Velká Hradební 49, Ústí nad Labem. Během října v naší knihovně zároveň proběhne Österreich-Quiz 2019

Nesmíme zapomenout ani na říjnové expozice. V prostorách knihovny je ke zhlédnutí výstava VODA – SUCHO, dále výstavka zrealizovaná v rámci Noci vědců a ve vstupní hale expozice věnovaná tématu Šetrně k přírodě

Tak se stavte! Knihovna může přinášet nejen poznání, ale také spoustu zábavy. 

PS: V rámci Týdne knihoven, tedy do 5. 10., probíhá také oblíbená amnestie všech dlužníků. 

Program v PDF ke stažení naleznete zde.