Knihovna v prosinci – klidné místo i v předvánočním čase

Sotva jsme přivykli na řád nového akademického roku, jsou tady téměř vánoční svátky. Shon ale v našich prostorách nečekejte.  Jsme místem tradičního vzdělávání, a i když se snažíme být inovativní, na pohodě našich návštěvníků nám záleží. V prosinci proto zvolňujeme. Přijměte pozvání na naše prosincové akce, kterých je ovšem s ohledem na další prosincové společenské události poskrovnu. Vánoce ovšem společně symbolicky oslavíme a my doufáme, že budete u toho! 

Poslední měsíc roku odstartujeme trochu nostalgickým, a přitom zábavným filmovým promítáním. V úterý 3. 12. od 15:00  v naší počítačové studovně zhlédneme snímek Projekt Babička, dokumentární film z cyklu Jeden svět, v němž tři mladí filmaři hravě oživují vzpomínky na své babičky. 

Napříč prosincem u nás ve spolupráci s přírodovědeckou fakultou vyrábíme vánoční origami. Domníváme se, že ani nejdražší dárek nemůže vyvážit hodnotu toho ručně vyrobeného a že ozdoba vlastnoručně vyrobená potěší více než ta koupená. Origami proto v prostorách naší skupinové studovny budeme od 16:00 vytvářet hned 3x – 3. 12, 12. 12. a 19. 12.

Co bychom byli za místo společenského styku, kdybychom neslavili naše nejvýznamnější svátky? V úterý 10. 12. u nás od 15:00 propuknou ,,Vánoce v knihovně”. Čeká nás nejen vánoční cukroví, svařák, koledy a nejrůznější zvyky, ale také několik workshopů – vyrobíme si vánoční ozdoby a přání, nazdobíme perníčky a napíšeme dopis Ježíškovi. Přijďte alespoň na chvíli, bude to prima!

Aby nám v prosinci nebyla pořád jenom zima, necháme se cestovatelskou besedou přenést do krajiny teplejší. Konkrétně do Thajska, země chrámů, pálivého jídla a usměvavých lidí. Ve středu 11. 12. nás touto zemí v počítačové studovně  provede od 17:00 Jan Čabák. 

Ve volném výběru se můžete během prosince podívat na fotografickou výstavu Check-in Helsinki Jiřího Dvořáka. Vitrínky v knihovně obývá výstavka o vánočních zvycích. 

S ohledem na vánoční svátky se také dočasně mění naše otevírací doba.
V čase od 23. 12. do 1. 1. budeme mít zavřeno.
Ve čtvrtek 2. 1. a pátek 3. 1. otevřeme v čase 8:00 – 17:00, v sobotu 4. 1. od 8:00 do 12:00.
Od pondělí 6. 1. budeme mít již otevřeno standardně. 

Ať je váš předvánoční čas plný radosti a pohody. Těšíme se na vaše zastavení v našich prostorách! 

Program v PDF ke stažení naleznete zde.