Únor v knihovně

Jestli únor honí mraky, staví březen sněhuláky. Kdoví jestli tahle pranostika ještě dneska platí. Ať už prší, sněží, fouká vítr nebo svítí sluníčko, my v knihovně máme plán. Zveme vás do našich prostor na následující výčet akcí. 

Katedra bohemistiky má k naší knihovně blízko. Jak by taky ne, když vzdělává snad největší množství knihomolů. Na středu 12. 2. si nás vybrala jako místo konání svého Dne s katedrou bohemistiky. Přijdou k nám studenti ze středních škol a vy se můžete stavit také.

Univerzitní svět? Vyžaduje odborné informace.  Jak pracovat s efektivními zdroji vysvětlí Jiří Mašek na semináři Akademické odborné databáze na UJEP. Tato informačně nabitá akce proběhne ve čtvrtek 13. 2. v 10:00 a znovu ve 14:00 v počítačové studovně. 

Perete se s citacemi a nevíte, jak na ně? Potom si nenechte ujít seminář Citujte snadno – Základy práce s citačním manažerem. Koná se ve čtvrtek 20. 2. a opět hned 2x – od 10:00 a 14:00 v počítačové studovně pod vedením  Jiřího Maška. 

V pondělí 24. 2. budeme od 15:00 promítat dokumentární film. SAKAWA je zábavný i velmi osobní dokument sledující snahu vymanit se z chudoby zajímavým podnikatelským plánem – zprostředkováváním nenaplněných přání. 

Výstavy. Těší oko, povznáší duši, rozvíjí mozek. Ve volném výběru je po celý měsíc ke zhlédnutí výstava ,,Z Krušných hor”. Jejími autory jsou absolventi kurzu Imprese pro pokročilé Univerzity třetího věku UJEP. Ve volném výběru a ve vstupní hale potom narazíte na výstavky pojmenované Mezinárodní rok zdraví rostlin 2020, Božena Němcová (200. výročí narození), Výjimečný den – 29. únor

Ať je váš začátek letního semestru plný radosti, motivace a poznání. Rádi vám v naší knihovně budeme nápomocni. 😊