Březen v knihovně

Semestr už zase nabral na obrátkách a člověk musí dávat pozor, aby ho studijní či  pracovní rutina příliš neztrhla. Jaro už ovšem vystrkuje růžky a vlévá pozitivní energii do žil. My v knihovně jsme si pro vás opět připravili pár milých rozptýlení. Jsou poučná, zábavná a vždy plná zajímavých podnětů. Posuďte sami a zastavte se v našich prostorách! 

První březnová událost rozšiřuje obzory vědění. Podíváme se totiž na zoubek Akademickým odborným databázím na UJEP. Při studiu i psaní odborných prací je víc než oceníte. Tento seminář nás čeká v pondělí 9. 3. v počítačové studovně, a to hned ve dvou časech – v 11:00 a 15:00

Další akcí se vydáme na cestu. Anna Dlouhá se vypravila sama na Mallorku a nám o tom bude vyprávět. Její přednáška se uskuteční v úterý 10. 3. od 16:30 v naší počítačové studovně. 

Den na to, ve středu 11. 3., se ponoříme do tajů citací. Seminář Citujte snadno – Základy práce s citačním manažerem svým posluchačům v budoucnu ušetří spoustu času. Uskuteční se opět od 11:00 a 15:00 v počítačové studovně. 

Ve čtvrtek 12. 3. v naší knihovně přivítáme váženou osobnost, pana profesora Petra Čorneje. V rámci PVK FF u nás představí svou knihu Jan Žižka: Život a doba husitského válečníka. Žádný milovník historie nesmí chybět! 

Aby nebylo pasivního poznávání příliš, připravili jsme si pro vás i netradiční workshop. Jak vytvořit koptskou vazbu vás naučí Aneta Bendáková už v úterý 17. 3. od 15:00 ve skupinové studovně. Odnesete si nejen novou schopnost, ale i svůj výrobek. 

Jako každý měsíc v knihovně najdete i poutavé výstavy. Výstava ,,Z Krušných hor” absolventů kurzu Imprese pro pokročilé Univerzity třetího věku UJEP zdobí stále náš volný výběr. Vitríny ve volném výběru  a ve vstupní hale jsou věnovány učitelskému povolání. Den učitelů totiž připadá na 28. březen. A protože se blíží oslavy 430. výročí narození J. A. Komenského, patří mu medailonek v jedné z vitrín ve volném výběru. 

Nesmíme zapomenout také na veledůležitý fakt. Březen je MĚSÍC ČTENÁŘŮ! Výše zmíněný program je tomu uzpůsoben. Na našem Instagramu (@vk_ujep) najdete při této příležitosti soutěž o prima ceny, tak se mrkněte.  😊