BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ

Milí uživatelé,

i v této složité době Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR vyhlásil dvanáctý ročník akce Březen – měsíc čtenářů.

A my jsme moc rádi, že Vás můžeme pozvat na několik zajímavých akcí, které jsme si pro Vás v knihovně při této příležitosti připravili. Přednášky a semináře se sice vzhledem k současné situaci budou konat online, ale věříme, že si je i přesto užijete a něco nového se dozvíte.

Opakování je matka moudrosti, a proto se v březnu můžete opět těšit na již tradiční školení Jirky Maška o tom, jak správně používat citační manažer CITACE PRO+ (16. 3. v 10.00 a 13.00), bez kterého se při psaní odborných prací prostě neobejdete. Chybět nebude ani školení o Odborných databázích na UJEP (23. 3. v 10.00 a 13.00). A spolu s Denisou Vrábľovou se pak ponoříte do tajů Rešerší (17. 3. v 10.00).

Cestování za hranice se v současné době jeví tak trochu jako science fiction, s přednáškami Opravdu znáte Chorvatsko? (10. 3. ve 14:30) a Cesty po jižních krajích (24. 3. ve 14:30) pana doktora Farského z katedry geografie PřF UJEP se však budete moct alespoň na chvilku přenést za hranice distanční výuky, home office a karantény. A načerpat třeba i trochu inspirace pro cesty budoucí.

Březen je nejen měsícem čtenářů, ale u nás v knihovně tak trochu i Měsícem zkušebních přístupů. Vyberte si databázi, která pro Vás bude nejužitečnější.

Bude to databáze zajišťující přístup k informacím z lékařského prostředí (Nursing Reference Center Plus), odborná databáze pokrývající politická témata (Political Science Complete), nebo databáze multioborová (DeGruyter)? Bez ohledu na zaměření Vašeho studia pak jistě oceníte online asistent pro psaní textů v angličtině (Grammarly)!

Přejeme Vám krásný březen plný jarního sluníčka a optimismu!

Program ke stažení.