PŘEHLED KVĚTNOVÝCH AKCÍ

Naši milí uživatelé,

je tu květen a s ním i zajímavé online přednášky, užitečné webináře a jedna májová soutěž!

Ve čtvrtek 13. 5. od 14:00 bychom Vás rádi pozvali na online přednášku Nacistická genocida Romů během druhé světové války, kterou si pro Vás připravila Živá paměť o.p.s.
Slova se ujme Mgr. Michal Schuster. Budete mít možnost seznámit se s dějinami Romů v meziválečném Československu a především s jejich tragickým osudem za druhé světové války!

Ve středu 19. 5. se od 14:00 můžete vydat do Norska a Švédska s online cestovatelskou přednáškou RNDr. Mgr. Ivana Farského, CSc. s názvem Po trolích cestách. Projedete se trajekty do Skandinávie, prohlédnete si zajímavá města i překrásnou přírodu severu a poznáte její obyvatele.

V květnu na Vás čeká také trojice již tradičních webinářů.
Jiří Mašek si pro Vás připravil Elektronické informační zdroje na UJEP (v pondělí 10. 5. od 11:00 a 15:00) a Citace PRO+ (v úterý 18. 5. od 10:00). Denisa Vrábľová si pak vezme na starosti Rešerše  (v úterý 25. 5. od 10:00).

Nezapomněli jsme ani na zkušební přístupy.
V květnu můžete naposledy využít multioborovou databázi DeGruyter.
Z novinek se můžete těšit na odbornou databázi Applied Science & Technology Source Ultimate, pokrývající širokou škálu oblastí včetně umělé inteligence, aplikované matematiky, hydroponiky, výpočetní techniky, chemického inženýrství, energetických zdrojů a robotiky.

A také na přístup do jednoho z nejlépe hodnocených a nejprestižnějších recenzovaných časopisů z oblasti medicíny New England Journal of Medicine!

Na závěr nesmíme zapomenout na květnovou soutěž na Instagramu! Podmínky a všechny informace o soutěži naleznete na našem Instagramu @vk_ujep

Přejeme Vám krásný květen – lásky a knih čas!

 

Program ke stažení.