ČERVEN V UNIVERZITNÍ KNIHOVNĚ

Léto je ve znamení dobrodružství, cest, odpočinku, dlouhých večerů a především dovolených a prázdnin. Ve Vědecké knihovně zvolníme tak trochu už v červnu. Červnový program bude totiž hlavně o výstavách.

Podařilo se nám zajistit velmi zdařilou výstavu fotografií „Olga Havlová a Výbor dobré vůle“. Tato výstava již dvanáctým rokem putuje po kulturních institucích v České republice a po celý červen bude k vidění v naší knihovně. Třiatřicet fotografií umístěných na 26 plakátech zobrazuje počátky činnosti Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, setkávání paní Olgy s dětmi a dospělými se zdravotním postižením, ale také se spřízněnými osobnostmi, například s princeznou Dianou, hercem Alainem Delonem či španělskou princeznou Kristýnou. Fotografie pořídili známí fotografové Ondřej Němec, Bohdan Holomíček, Přemysl Fialka, Gabriela Čapková, Zdeněk Chrapek a další.

Pokud jste ještě neměli možnost prohlédnout si výstavu ve vitrínkách, kterou jsme věnovali připomenutí 50. sezóny Činoherního studia, můžete tak učinit až do konce září. V prostorách volného výběru jsme zároveň ponechali část výstavy plakátů z divadelních představení Činoherního studia, také do konce září.

Chystáte se na dovolenou? Možná navštívíte některé z evropských měst, nebo Vás láká Velká Británie? Připravili jsme pro Vás ve volném výběru knihovny k zapůjčení nabídku turistických průvodců. Turistický průvodce Vám mimo jiné nabídne cestovatelské tipy, a jistě tak rozšíří Vaše cestovatelské obzory.

Pro ty z Vás, kteří si i o letních měsících najdou cestu do naší knihovny, máme připravený letní „jízdní řád“ otevírací doby.

Zastavte se i v červnu ve Vědecké knihovně, kde se můžete díky vystaveným fotografiím vrátit v čase a třeba se jen na chvíli přenést do dob prezidenta Václava Havla a jeho charismatické ženy Olgy Havlové.

Budeme se na Vás těšit, Vaše Vědecká knihovna!

O jakýchkoliv změnách u připravovaných akcí Vás budeme informovat.
Na webu knihovny, 
FB i Instagramu.

Leták s přehledem červnových akcí je ke stažení zde.