MASOPUST V KNIHOVNĚ

Únor je měsícem masopustu, což je svátek, který se stal lidovou tradicí představující poslední příležitost k hodování před velikonočním půstem. V tyto únorové dny se v souvislosti s masopustem pořádají karnevaly, na které se lidé převlékají do nejrůznějších kostýmů a masek. V karnevalovém duchu se také ponesou akce ve Vědecké knihovně UJEP.

Od 12. 2. do 16. 2. se uskuteční Masopust v knihovně. Na této akci bude k dispozici fotokoutek s masopustními maskami, kde si budete moci vytvořit jedinečnou vzpomínku zachycenou nejen svým vlastním mobilem, ale k dispozici bude také fotoaparát Instax. 13. 2. v 16:00 ve skupinové studovně VK UJEP proběhne pod vedením lektorky Anety Bendákové workshop Přijďte si vyrobit masopustní masku. Workshop je vhodný pro každého, kdo si chce vyrobit vlastní karnevalovou masku pomocí upcyklace. 14. 2. ve 12:00 můžete zavítat do počítačové studovny na přednášku Historie venkovského masopustu. Tato přednáška je určitě zajímavým doplněním znalostí ohledně této dlouhodobé tradice. Ve stejný den se také slaví Mezinárodní den darování knihy. Tato akce bude probíhat po celý den ve volném výběru knihovny. Chystáme ale také překvapení na dalších místech v prostoru Kampusu UJEP.

Pokud jste uchazeči o studium na UJEP a rádi byste se o Vědecké knihovně dozvěděli více, připravte se na Den otevřených dveří, který se uskuteční 8. 2. od 8:00 do 15:00. Těšit se můžete na volný vstup do knihovny a komentované prohlídky. Propagační stánek Vědecké knihovny najdete v lobby MFC.

Na závěr pro vás máme dvě online přednášky:
7. 2. v 10:00 Citační manažer Citace Pro+ a 8. 2. v 10:00 Elektronické informační zdroje na UJEP (EIZ). Obě tyto přednášky povede Bc. Jiří Mašek online prostřednictvím Microsoft Teams.

Pokud jste se v lednu nestihli přijít podívat na výstavu České vědkyně a jejich přínosy nejen české vědě, kterou si knihovna zapůjčila od Akademie věd ČR, tak si ji budete moci prohlédnout ještě po celý měsíc únor.

Leták s přehledem únorových akcí je ke stažení zde.