DUBEN V KNIHOVNĚ

Jaro již propuklo, vše kvete a vůně květin a hřejivé paprsky slunce nás provázejí po celý den. Program ve Vědecké knihovně UJEP je tento měsíc provoněný nejen květinami, ale i belgickou čokoládou.

Po celý měsíc budou na půdě Vědecké knihovny UJEP probíhat Belgické dny, jejichž program je opravdu nabitý různými akcemi. Přeneseme se do elegantní západoevropské země, která se pyšní vynálezem výborných hranolků nebo sladkých pralinek.

Ve volném výběru knihovny bude k vidění výstava Belgické dny na UJEP, kde si budete moct prohlédnout knihy z fondu Vědecké knihovny UJEP s tématikou Belgie a pro milovníky čokolády bude k vidění také fotografická výstava o Belgické čokoládě. Dále bude po celý měsíc na sociálních sítích probíhat soutěž o belgické pralinky.

Dne 9. 4. od 16:00 se ve skupinové studovně uskuteční workshop Anety Bendákové – Vyřezávané přání, kde si budete moct vyrobit přání s motivy krajiny a architektury. Inspirací nám bude nejen Belgie, ale i další krásná světová města. Lektorka Aneta u nás měla již několik úspěšných workshopů jako byla například Japonská vazba, která proběhla v březnu a výroba masopustních masek v únoru. Kapacita je na tento workshop omezena, takže pokud byste měli zájem se workshopu zúčastnit, napište na tento e-mail: katerina.koderova@ujep.cz.

Ve středu 10. 4. od 15:00 proběhne v počítačové studovně přednáška studentky doktorského programu na FŽP, původem z Belgie, Katrien Boonen. Přednáška nese název An introduction to Belgium – v překladu: Představení Belgie. Studentka bude mluvit o svých osobních zkušenostech a o životě v Belgii. Přednáška se dotkne mnoha různých témat jako kultura, vzdělávání, kuchyně a jazyky. Porovnáme v ní také české a belgické podobnosti. Přednášející by vás chtěla inspirovat k navštívení ne tak známé země. Přednášející bude hovořit v anglickém jazyce.

Ve stejný den, 10. 4., se v 11:00 uskuteční také přednáška Citační manažer Citace Pro+ pod vedením Bc. Jiřího Maška, na kterou se budete moct připojit skrze MS Teams. Trvalý odkaz naleznete na našem Instagramu v biu.  Ve čtvrtek 11. 4. v 11:00 proběhne školení Elektronické informační zdroje (EIZ) také pod vedením Bc. Jiřího Maška, na které můžete dorazit do počítačové studovny VK UJEP. O týden později ve čtvrtek 18. 4. od 14:00 se bude konat v počítačové studovně školení věnující se rešerším s Mgr. Denisou Vrábľovou – Zpracování rešerše pro kvalifikační práci.

V úterý 16. 4. od 15:00 bude mít RNDr. Mgr. Ivan Farský, CSc., v počítačové studovně přednášku Obrázkové putování po Belgii známé i méně známé. Sám je velký cestovatel a rád se s posluchači podělí o své zážitky z cest Belgií.

Leták s přehledem dubnových akcí je ke stažení zde.