MÁJ V KNIHOVNĚ

Květen je čas teplých jarních večerů, přírody, mateřství a také péče o naše zdraví. V duchu těchto témat si pro vás Vědecká knihovna UJEP připravila následující akce.

Dne 9. 5. v 13:00 bude v knihovně Kurz první pomoci, který povede Lucie Libešová. Společně si projdeme zásady první pomoci, které se vám budou hodit po celý život. Pokud máte zájem se kurzu zúčastnit, napište na e-mail: katerina.koderova@ujep.cz.

Jestli máte rádi filmy, potěšíme vás. V pondělí 13. 5. v 15:00 promítáme dokumentární film Sloní matka, který pochází z projektu Promítej i ty. Film je o Thajce Lek Chailert, která zachraňuje slony před zneužíváním turistickým průmyslem a sloní mafií.

V úterý 14. 5. v 13:00 se můžete těšit na školení Jiřího Maška – Elektronické informační zdroje na UJEP (EIZ), které se uskuteční v počítačové studovně knihovny. O dva dny později 16. 5. v 13:00 se uskuteční další školení, které nese název Citační manažer Citace PRO+. Na tento seminář se budete moci přihlásit pomocí MS Teams z odkazu na našem Instagramu.

Od 15. 5. do 18. 5. se naše knihovna připojuje k celostátní akci Den proti rakovině. V tyto dny se po celé České republice prodávají žluté připínací květiny. Výtěžek z prodeje jde na prevenci rakoviny. Letošní ročník se zaměřuje na prevenci rakoviny prsu a screeningové programy. Žluté kvítky budou k dostání ve volném výběru u infopultu.

Dne 21. 5. v 16:00 se ve skupinové studovně UJEP uskuteční workshop Kaligrafie pod vedením Anety Bendákové. Tato lektorka u nás v knihovně vedla již mnoho úspěšných workshopů. Pokud máte zájem se akce zúčastnit, pište na e-mail: katerina.koderova@ujep.cz.

Po celý měsíc květen si budete moci v naší knihovně prohlédnout hned tři výstavy. První je výstava Belgická čokoláda ve fotografii, kterou jste mohli spatřit již v dubnu. Další výstavou je Inspired by Europe, což je výstava fotografické soutěže. A třetí v pořadí je pak výstava Péče o zdraví, která bude k vidění ve vitrínách ve vstupní hale a volném výběru knihovny.

Jelikož v květnu začíná pro mnohé studenty zkouškové období, přejeme hodně štěstí, abyste všechny své povinnosti úspěšně a s klidnou hlavou zvládli.

Leták s přehledem květnových akcí je ke stažení zde.