ZÁŘÍ V KNIHOVNĚ

Máme tu září a s ním přichází první zajímavé akce, které si pro vás Vědecká knihovna UJEP připravila, abyste se pozvolna naladili na podzimní školní atmosféru. Na co se tedy můžete těšit?

Jako první zde máme celostátní akci, a tou je Noc literatury, která se uskuteční ve středu 18. 9. v 17:00. Tato akce bude probíhat ve spolupráci s Knihovnou Ústeckého kraje a jejím poselstvím je přiblížit novinky ze světové literatury širšímu publiku. Pro větší kulturní zážitek bude ukázky z knižních novinek předčítat herec Činoherního studia Ústí nad Labem Lukáš Černoch. Místo konání akce je v kampusu ve vestibulu budovy CPTO. Noc literatury pak pokračuje v 18:30 v Knihovně Ústeckého kraje, kde budou předčítat Jiří Černý, Andrea Uhlík Berecková a Zdeněk Balcar.

Další celostátní akce, do které se Vědecká knihovna UJEP zapojí, je Noc vědců. Tato akce se uskuteční v pátek 27. 9. v 17:00. Letošní ročník ponese téma Proměna. Zástupce knihovny naleznete ve stánku v kampusu, kde bude ke zhlédnutí proměna knihovny v čase a porovnání dnešních knihovnických technologií s těmi minulými. Dále máme připravené různé kvízy pro dospělé i děti, za jejichž správné vyřešení vás čekají zajímavé odměny v podobě štěstíček, balonků a propagačních předmětů.

Po celý měsíc budou probíhat hned dvě výstavy. Tou první je Výstava fotografií posluchačů Univerzity třetího věku, kterou naleznete ve volném výběru knihovny. Druhou výstavou je FRANZ KAFKA (1883-1924), tuto expozici si budete moci prohlédnout ve vitrínách ve volném výběru a vstupní hale knihovny. Dále pro vás knihovna chystá Zkušební přístup do kompletní kolekce časopisů od vydavatele De Gruyter.

Otevírací doba v září

PO    8:00 – 18:00

ÚT    8:00 – 18:00

ST     8:00 – 18:00

ČT     8:00 – 18:00

PÁ     8:00 – 17:00

SO    zavřeno

Běžná otevírací doba od 30. 9. 2024.

Leták s přehledem zářijových akcí je ke stažení zde.