NEVÍTE JAK NA CITACE? NIKDY TO NEBYLO JEDNODUŠŠÍ!

Máte-li před sebou jakékoliv odbornější či erudovanější psaní a ještě nevíte, jak na to, určitě zpozorněte!  Na základě tohoto tipu si můžete ušetřit poměrně hodně práce a od této doby citovat jedině správně! 😉

Citačních norem je spousta
Každý vyučující upřednostňuje jinou a my se v nich pak velmi snadno ztrácíme. To se ale může  lehko změnit a co víc, v citacích se můžeme začít orientovat a jejich tvorba nás třeba začít i bavit!

Stačí pouhé kliknutí myši a citace se sama vytvoří
Díky naší knihovně můžeme všichni bezplatně využívat plnou verzi online citačního manageru CitacePRO. Stačí si načíst stránku www.citacepro.com. Pro vstup do systému stačí pouze naše přihlašovací údaje jako do STAGu.

CitacePRO ovládají přes 6000 citačních stylů
Můžete citovat podle nejčastější formy ČSN ISO 690, ale využít lze i další známé citační zdroje jako APA, MLA, AMA, IEE, CSE, Chicago, Turabian a mnohé další. Chcete-li přispívat třeba do nějakého zahraničního periodika, nebudete problém se zorientovat.

Existuje doplněk pro MS Word
V něm tkví snad největší úspora práce. Umožní totiž vkládat citace přímo při psaní textů ve Wordu a následně vygenerovat soupis použité literatury. Při finišování psaní závěrečné práce toto jistě oceníte, vypisování a tvorba seznamu použité literatury může totiž stát spoustu času.

Když nevíte, poradí
Něco citujete, ale vlastně přesně nevíte původ vašeho zdroje? Teď stačí pouze zadat název knihy nebo článku, případně už zmiňovaného ISBN či DOI a systém vytvoří citaci dle údajů získaných z ověřených zdrojů.

Výhod z toho ale plyne mnohem víc. Klikněte na výše uvedenou internetovou adresu a zkuste si to osahat sami. Za zkoušku v tomto případě skutečně nic nedáte.

Všechno potřebné najdete tady – www.citacepro.com.