Listopad? Ten nejlepší čas pro návštěvu knihovny!

Pranostika praví, že přijede-li Martin na bílém koni, metelice za metelicí se honí. Bůh ví, jak to s bílým koněm bude. Jedno je ovšem jisté  – do naší knihovny v listopadu kromě různých Martinů zavítá i velvyslanec z Finska. A co bude dál? Nahlédněte a nechte se pozvat na listopadové akce naší knihovny! 

Celý listopad se u nás nese v duchu Finských dní. Ty započnou v pondělí 4.11. od 14:00 návštěvou finského velvyslance a vedení UJEP. Událost to bude sváteční i příjemná – chybět nebudou dobroty v podobě dortíčků a dalších pochutin. Na slavnostní zahájení hladce naváže vernisáž fotografické výstavy Check-in Helsinky Jiřího Dvořáka (k vidění po celý měsíc) a od 15:00 jeho cestovatelská přednáška Kitti Helsinki

Máte rádi komiksy? Pokud ano, nenechte si ujít  Komiksový workshop na téma Finsko, probíhající v úterý 5.11. od 15:00. Povede nás Aneta Bendáková. 

Dojde také na filmové promítání. Ve úterý 12.11. se od 15:00 podíváme na dva snímky o finských národních parcích

Tento den v našem volném výběru potkáte členy katedry bohemistiky. S potěšením jsme totiž jejich přístavem při Dni s katedrou bohemistiky pro středoškolské studenty 

Do Finska se podíváme také očima studentů naší univerzity. Konkrétně ve středu 13.11. od 16:00. Průvodkyní bude Eva Pacovská z FUD, která tuto zemi navštívila na vlastní kůži. 

Aby to nebylo jen o té slavné severské zemi, trochu se také přivzděláme. Den na to, ve čtvrtek 14.11. u nás od 10:00 a 14:00 proběhne již pověstné Školení citačního manažeru CitacePRO. Tenhle software dovede citovat doslova za nás, takže doporučujeme všem – ušetří totiž sakra práce! 

Ve Finsku bývá zima. My se rádi trochu ohřejeme. Další cestovatelská beseda, konající se v pondělí 18.11. od 17:00, nás proto vezme do Indonésie. Monika Bérešová povypraví, jaké to je 3 roky žít Indonésií

Program následujícího dne, úterý 19.11., bude doslova nabitý poznáním. V 10:00 a 14:00 se dozvíme, Jak na elektronické databáze na UJEP.  Empirické poznatky poté vyvážíme uměleckými. Bojíme se současného výtvarného umění? Na to od 17:00 odpoví Mgr. Eva Mráziková při své přednášce. Pozor, tento den startuje také Výstava zahraničních knih Kuba Libri v lobby MFC, která se protáhne do následujícího dne. 

Středa 20.11. nám dovolí nejen zakoupit zahraniční knihy, ale také myslí opět cestovat. Cestovatelské postřehy ze země tisíců jezer Finska nám od 15:00 představí doktor Ivan Farský. 

Listopad je měsíc plný barev. Udělejte si ho ještě barevnější návštěvou naší knihovny.  😊

Program v PDF ke stažení naleznete zde.