ČERVEN V KNIHOVNĚ

Těšíte se na prázdniny? Červen ve Vědecké knihovně patří mezi ty klidnější měsíce. Studenti a také akademici se naplno věnují zkouškovému období, a proto máme pro vás štíhlejší program než obvykle.

Také v červnu stejně jako v předchozích měsících si připomínáme výročí 10 let od otevření Vědecké knihovny v její současné moderní podobě, a to skrze Červnovou amnestii dlužníků. Tentokrát amnestie připadla na sobotu 10. 6. 2023. Odpustíme dluh všem, kteří právě v tento den vrátí dlužnou knihu do knihovny u výpůjčního pultu.

Červnový program bude patřit zkušebním přístupům. Pro naše studenty a akademiky máme hned dva. Máte možnost plnohodnotně využít přístupu do databáze ENERGY & POWER SOURCE, která nabízí přes 1500 plnotextových odborných časopisů napříč technickými obory, včetně biomedicíny, stavebnictví, elektroniky, mechaniky, životního prostředí a softwarového inženýrství.

Druhá databáze ENGINEERING SOURCE se zkušebním přístupem nabízí více než 380 plnotextových časopisů, stovky obchodních publikací, obrázků, tabulek, grafů. Přináší informace od průmyslových lídrů z celého světa, kteří se zabývají distribucí, těžbou, marketingem, zpracováním, výrobou, výzkumem a prodejem v oblasti energií a paliv. Neváhejte a využijte příležitosti přístupu do těchto databází, které by knihovna mohla mít v budoucnu k dispozici pro všechny své uživatele právě na základě vašeho zájmu.

Budou v červnu také výstavy? Ano, ve volném výběru máte možnost i nadále vidět výstavu fotografií z fondu Vědecké knihovny UJEP mapující uplynulých 10 let jejího fungování – 10 let Vědecké knihovny UJEP. Ve vitrínkách jsme si pro vás připravili novou výstavu s příznačným názvem Oblíbené knihy knihovníků VK UJEP. Zadání k této výstavě bylo jasné: napiš krátký seznam svých oblíbených knih. Výsledný výběr pracovníků Vědecké knihovny UJEP si pro inspiraci můžete prohlédnout ve vitrínkách volného výběru a ve vstupní hale knihovny.

A přidáváme jeden letní bonus navíc! Po celé léto (červen – září) navyšujeme počet výpůjček e-knih od Flexibooksu ze 3 na celých 5 současně. Neváhejte toho využít! A pokud si nejste jisti, jak si e-knihu od Flexibooksu vypůjčit, návod máte k dispozici zde.

Studentům přejeme hodně zdaru u zkoušek a vám ostatním pohodový červen spojený třeba s návštěvou naší knihovny.

Pro ty z Vás, kteří si i o letních měsících najdou cestu do naší knihovny, máme připravený letní „jízdní řád“ otevírací doby.

Vaše Vědecká knihovna UJEP

O jakýchkoliv změnách u připravovaných akcí Vás budeme informovat. Zde na webu, na FB i Instagramu.

Leták s přehledem červnových akcí je ke stažení zde.